Президентът на Беларус Александър Лукашенко трябва да стане част от новия

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко трябва да стане част от новия
Коментари Харесай

Германия иска Лукашенко да бъде включен в новия списък със санкции на ЕС |

Президентът на Беларус Александър Лукашенко би трябвало да стане част от новия санкционен лист на Европейския съюз. Това съобщи немският външен министър Хайко Маас, преди да се срещне с европейските си сътрудници в Люксембург. 

" От последната ни среща нищо не се е трансформирало. Режимът на Лукашенко продължава да упражнява принуждение, към момента наблюдаме арести на спокойно протестиращи ", сподели още Маас. 

Той изясни, че е предложил нов пакет наказания, като Лукашенко би трябвало да е включен в него.  

В началото на този месец водачите на страните членки на Европейски Съюз постановиха наказания на Беларус след траяли с часове договаряния. Беларуският президент не е обиден персонално от европейските наказания.

Кремъл дефинира решението на Европейски Съюз да наложи наказания като демонстрация " по-скоро на уязвимост, в сравнение с мощ ". 

Тези наказания бяха поискани от беларуската съпротива., упреквани за репресиите против опозицията или във подправяне на резултатите от президентските избори на 9 август. На глобените им се не разрешава да влизат на територията на съюза, а възможните им активи под европейска пълномощия се замразяват.

В отговор на наказателните ограничения на Европейски Съюз държавното управление на Лукашенко съобщи, че е изготвило лист с хора, на които е неразрешено да влизат в страната. Засегнатите не бяха посочени.

В края на септември на Лукашенко, сина му и висши членове на държавното управление, с които им не разрешават да пътуват до двете страни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР